Ogłoszenie

#1 2012-07-30 10:14:22

Dupczet

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2012-07-30
Posty: 3
Punktów :   

ODblokowanie Zetki

Witam. Mam zamiar odblokować zetke.Ma mi to zrobić ojca kolega. Lecz pyta sie jaki symbol modułu mam w swoim motorku. Nie wiem jak to sprawdzić. Pomocy

Offline

 

#2 2012-07-30 10:40:02

 rekoz.

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

5709045
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 2012-04-22
Posty: 239
Punktów :   
Pojazd: Leone Diavolo 50
Wiek: '98
WWW

Re: ODblokowanie Zetki

Nie potrzebny Ci jest żaden symbol z modułu. Nie potrzebna Ci jest nawet pomoc kolegi twojego taty. Może to zrobić twój tata lub ty sam.

Musisz tylko znaleźć moduł ( może być pod siedzeniem, obok akumulatora, lub w bocznych plastikach ) i zobaczyć na ile jest pin i kostek. Np. Najczęściej w Zetce są dwa kostki, w górnej są dwa piny a w dolnej trzy. I kupujesz z allegro najtańszy moduł odblokowany co ma taki sam układ i ilość pin. No i odłączasz stary i podłączasz nowy.

Ostatnio edytowany przez rekoz. (2012-07-30 10:40:39)

Offline

 

#3 2012-07-30 11:15:37

Dupczet

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2012-07-30
Posty: 3
Punktów :   

Re: ODblokowanie Zetki

Wielkie dzięki !

Offline

 

#4 2012-07-30 11:23:59

 advin11

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Skąd: Warpalice/Brodnica/Toruń
Zarejestrowany: 2012-02-24
Posty: 140
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka 50
Wiek: 26 Marca '97 ;D

Re: ODblokowanie Zetki

http://allegro.pl/odblokowany-modul-rac … 81653.html
http://allegro.pl/modul-odblokowany-zet … 97219.html
coś takiego, może być tańszy albo droższy.Musisz poszukać na allegro, albo jechać do sklepu motoryzacyjnego , kupić , podłączyć i sprawdzić ;D

Ostatnio edytowany przez advin11 (2012-07-30 11:26:25)

Offline

 

#5 2012-07-30 13:52:55

 rekoz.

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

5709045
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 2012-04-22
Posty: 239
Punktów :   
Pojazd: Leone Diavolo 50
Wiek: '98
WWW

Re: ODblokowanie Zetki

A no i po odblokowaniu trzeba chyba wyregulować gaźnik ale tego nie wiem, niech ktoś kto się zna niech się wypowie..

Offline

 

#6 2012-07-30 14:45:55

 Xenon

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

12373289
Skąd: Krasnobród/Zamość
Zarejestrowany: 2010-11-19
Posty: 549
Punktów :   
Pojazd: Romet ZK+ 50/125/150
Wiek: 18

Re: ODblokowanie Zetki

Nie trzeba ja nigdy po wymienianie moduły nie reguluje gaźnika , chyba że tak się zdarzy że bedzie nie równo chodził ale wątpie.


Przebieg:24000km+

Offline

 

#7 2012-07-30 15:21:21

 radimir2

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: Pomorskie
Zarejestrowany: 2012-06-30
Posty: 263
Pojazd: Aston|RometKomar|Fabia
Wiek: 18

Re: ODblokowanie Zetki

Po wymianie modułu nie ma potrzeby regulacji gaźnika.

Offline

 

#8 2012-07-30 15:42:35

 Blurey

http://oi58.tinypic.com/nbviuo.jpg

Skąd: Goleniów.
Zarejestrowany: 2010-11-12
Posty: 903
Punktów :   
Pojazd: Nubira 2.0 16v CDX X20SED
Wiek: 19
WWW

Re: ODblokowanie Zetki

Wyjaśnione.


http://i.imgur.com/B7KaebV.png

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
wizytówki druk kantor rzeszów wskaźnik doładowania