Ogłoszenie

#1 2011-04-02 20:23:31

 killer07

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

10906650
Skąd: Tomaszów Lubelski
Zarejestrowany: 2011-03-14
Posty: 741
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka/ Quad samoróbka
Wiek: 17

[Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Siemka ! Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?  Odpada wymiana cylindra na 80cm


Silnik, dwa koła i mina wesoła
http://img6.imageshack.us/img6/205/userbarau.png

Offline

 

#2 2011-04-02 20:31:02

 PickNick

http://oi58.tinypic.com/nbviuo.jpg

Zarejestrowany: 2010-11-12
Posty: 2630
Punktów :   17 
Pojazd: Yamaha fz1 Fazer

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Zębatki wymienić.

Offline

 

#3 2011-04-02 20:41:17

 Xenon

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

12373289
Skąd: Krasnobród/Zamość
Zarejestrowany: 2010-11-19
Posty: 549
Punktów :   
Pojazd: Romet ZK+ 50/125/150
Wiek: 18

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

zebatki,moduł sportowy a najlepszy sposob to cylinder:P odżałuj te 150zl na cylinder ale bedzie warto,tez na cylinder czekam (maja być gdzies po 15 kwietnia) ;p


Przebieg:24000km+

Offline

 

#4 2011-04-02 20:44:39

 PickNick

http://oi58.tinypic.com/nbviuo.jpg

Zarejestrowany: 2010-11-12
Posty: 2630
Punktów :   17 
Pojazd: Yamaha fz1 Fazer

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Moduł sportowy nic nie da, bo nic takiego nie istnieje, tylko naciąganie ze strony sprzedawców z allegro.

Offline

 

#5 2011-04-02 22:25:23

 Kily

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: Chorzów
Zarejestrowany: 2011-03-31
Posty: 219
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka 50 Sport
Wiek: 25

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

no wiec jak jets z tym modułem?? czy chodzi o to że sportowy moduł nie istnieje ale odblokowujacy obroty tak?? bo podejrzewam że o to chodziło że skoro sportowy to odblokowany?? czy odblokowane tez nagle przestały istniec ??


Marzenie- pomknąć Zetką 60 bez stresu, że tłok wyskoczy:)

Offline

 

#6 2011-04-02 22:32:08

 PickNick

http://oi58.tinypic.com/nbviuo.jpg

Zarejestrowany: 2010-11-12
Posty: 2630
Punktów :   17 
Pojazd: Yamaha fz1 Fazer

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Odblokowane moduły to co innego, niż moduły ze zmienioną mapką zapłonu, kąta zapłonu, czasu zapłonu itp. a takich do zetek nie ma.

Offline

 

#7 2011-04-02 22:37:29

 Kily

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: Chorzów
Zarejestrowany: 2011-03-31
Posty: 219
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka 50 Sport
Wiek: 25

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Czyli jak rozumiem moduly odblokowane do zetki istnieja, sportowe-nie istnieja?


Marzenie- pomknąć Zetką 60 bez stresu, że tłok wyskoczy:)

Offline

 

#8 2011-04-02 23:18:36

 Slawkowski

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2011-03-10
Posty: 2835
Punktów :   26 
Pojazd: Zetka+,K125,CitroenC5 2.0 HDi
Wiek: 40
WWW

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

tak myślę, ze nawet potencjalnie jakby wymienić cylinder na 80 ccm to i tak przełożenia zostają te co są (a są jakie są) i wtedy wymiana zębatek jest już koniecznością.

Offline

 

#9 2011-04-02 23:44:55

 srubekl

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2011-03-06
Posty: 1261
Punktów :   14 
Pojazd: Romet Zetka
Wiek: 35

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Offline

 

#10 2011-04-03 08:52:29

 Xenon

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

12373289
Skąd: Krasnobród/Zamość
Zarejestrowany: 2010-11-19
Posty: 549
Punktów :   
Pojazd: Romet ZK+ 50/125/150
Wiek: 18

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

przez moduł szybciej na obroty sie wkreca ja mam taki moduł: http://allegro.pl/tuning-odblokowany-mo … 35752.html

Ostatnio edytowany przez Xenon (2011-04-03 08:53:00)


Przebieg:24000km+

Offline

 

#11 2011-04-03 10:08:17

 srubekl

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2011-03-06
Posty: 1261
Punktów :   14 
Pojazd: Romet Zetka
Wiek: 35

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

masz kabelki we wszystkich sześciu pinach? ja mam chyba tylko 4 kabelki. A pinów też 6

Offline

 

#12 2011-04-06 20:10:17

 killer07

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

10906650
Skąd: Tomaszów Lubelski
Zarejestrowany: 2011-03-14
Posty: 741
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka/ Quad samoróbka
Wiek: 17

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Xenon napisał:

zebatki,moduł sportowy a najlepszy sposob to cylinder:P odżałuj te 150zl na cylinder ale bedzie warto,tez na cylinder czekam (maja być gdzies po 15 kwietnia) ;p

Z cylindrem o kase nie chodzi, tylko mój tato jest mechanikiem i powiedział że nie zmieni głowicy i lipa , ale jak zmienię zębatki to będzie miał słąbe przyśpieszenie.


Silnik, dwa koła i mina wesoła
http://img6.imageshack.us/img6/205/userbarau.png

Offline

 

#13 2011-04-06 21:10:34

 Xenon

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

12373289
Skąd: Krasnobród/Zamość
Zarejestrowany: 2010-11-19
Posty: 549
Punktów :   
Pojazd: Romet ZK+ 50/125/150
Wiek: 18

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

nie musisz głowicy zmieniać troche pod szlifofac i ma być


Przebieg:24000km+

Offline

 

#14 2011-04-07 20:14:24

 killer07

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

10906650
Skąd: Tomaszów Lubelski
Zarejestrowany: 2011-03-14
Posty: 741
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka/ Quad samoróbka
Wiek: 17

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

oj pomyliło mi się cylindra mi nie zmieni ,  cylinder ma kosztować ok 150 zł to był nazbierał ale siły wyższe


Silnik, dwa koła i mina wesoła
http://img6.imageshack.us/img6/205/userbarau.png

Offline

 

#15 2011-05-14 17:26:55

 tiger457

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Skąd: łęczyca
Zarejestrowany: 2011-05-14
Posty: 46
Punktów :   -1 
Pojazd: ...
Wiek: 13

Re: [Pytanie] Co zrobić żeby zetka miała lepszy v-max ?

Kupić nowy silnik o pojemności 125cm3 albo 250cm3


CBR-Całkowity Brak Rozumu

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
odsyłam do tej strony polskie-milton-keynes.phorum.pl