Ogłoszenie

#1 2011-07-27 19:31:17

MegaMotocyklista

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2011-07-20
Posty: 31
Punktów :   

Prędkościomierz

Siema. Nie wiem czy to usterka czy nie wyregulowanie. Ale przy moim Routerze przy kupnie nie działa prędkościomierz, ale odległościomierz działa. Tam na lewo jest takie pokrętło, tam można ustawić?

Offline

 

#2 2011-07-27 19:37:53

 Grabar

http://img829.imageshack.us/img829/8978/zasx.png

Skąd: Zabrze
Zarejestrowany: 2011-04-21
Posty: 675
Punktów :   
Pojazd: CRS 50 / Rieju RRX

Re: Prędkościomierz

To pokrętło służy zazwyczaj do zerowania przebiegu dziennego. Jeśli naliczanie odległości działa, możliwe że np. wskazówka się zawiesiła. Trzeba by było rozkręcić licznik, ale jeśli masz gwarancję to jedź, niech wymienią.


http://img827.imageshack.us/img827/3104/userbaracrs.png

Offline

 

#3 2011-07-27 21:44:58

 tyrano

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Skąd: Bielsko Biała
Zarejestrowany: 2011-05-02
Posty: 77
Punktów :   
Pojazd: Romet Router ws50
Wiek: 39

Re: Prędkościomierz

Garbar  ma racje ale spróbuj jeszcze ten prędkościomierz zdrowo trzepnąć ( i tak jest zepsuty) Tylko nie zostaw śladów! Może się odwiesi.

Offline

 

#4 2011-07-28 09:00:39

MegaMotocyklista

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2011-07-20
Posty: 31
Punktów :   

Re: Prędkościomierz

A samemu da radę rozkręcić go? Wiem, że z tyłu jest śrubka jakaś, ale nie wiem czy za pomocą jej można zdjąć tylko obudowę czy i te zegary?

Ostatnio edytowany przez MegaMotocyklista (2011-07-28 09:01:54)

Offline

 

#5 2011-07-28 12:31:55

 Franio_56

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

18656054
Skąd: Frydek (Śląskie)
Zarejestrowany: 2011-07-14
Posty: 170
Punktów :   
Pojazd: Romet Router WS 50
Wiek: 16

Re: Prędkościomierz

Mi nie działał licznik km i rozkręciłem prędkosciomierz :-) pierwsze odkręcasz 3 śróbki z obudowy liczników, póżniej 2 blaszki ktore są do kierowniczy przykręcone. Gdy to zrobisz musisz te blaszki odkręcić od licznika. Wtedy moźesz odkręcić górny plastik. Póxniej z dołu odkręcasz 2 śróbki i cały prędkościomierz wychodzi. Trochę zawile ale zrobisz to. Tylko po kolei sobie wszystko poukładaj źebyś umiał złoźyć. Aha i pierwsze na samym początku odkręcasz linke z prędkościomierza. Nie ruszaj śróbek którymi jest przykręcona tarcza (chyba cyferblat sie to nazywa) bo wtedy rozsypie ci się licznik km;-) powodzenia


"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
                                                                           — Albert Einstein

Offline

 

#6 2011-07-29 15:19:09

MegaMotocyklista

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2011-07-20
Posty: 31
Punktów :   

Re: Prędkościomierz

Teraz jak zrobiłeś to działa Ci? Bo ja głupi, jak na początek myślałem, że przejechałem 14 km, a tylko 1.4km. A zrobiłem gdzieś z 25km... Spróbuje zrobić jak radzisz Franio:)

Offline

 

#7 2011-07-29 18:36:21

 Franio_56

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

18656054
Skąd: Frydek (Śląskie)
Zarejestrowany: 2011-07-14
Posty: 170
Punktów :   
Pojazd: Romet Router WS 50
Wiek: 16

Re: Prędkościomierz

Tak wszystko działa tak jak powinno


"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
                                                                           — Albert Einstein

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
... http://wpoznaniumasaze.pl komplet ręczników na prezent tablice reklamowe Piła