Ogłoszenie

#1 2011-09-28 15:59:41

krucjusz

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2011-09-16
Posty: 19
Punktów :   

[Pytanie] Silnik 110 cc

Witam. Czy ten silnik będzie pasował do Rometa Router Ws 50?

http://allegro.pl/silnik-110-ogar-900-g … 47820.html

Ostatnio edytowany przez krucjusz (2011-09-28 16:00:14)

Offline

 

#2 2011-09-28 16:10:01

 DraX

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

24782244
Zarejestrowany: 2011-09-08
Posty: 76
Punktów :   
Pojazd: Romet Router WS 50
Wiek: 15

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

ale to 110 bedzie moce a predkosci nie ale jak chcesz jakies mocowania sa takie same raczej bo malo fotek  lepiej 125 jak juz

Ostatnio edytowany przez DraX (2011-09-28 16:11:56)


http://img28.imageshack.us/img28/9168/ubws50.png

Offline

 

#3 2011-09-28 16:16:47

krucjusz

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2011-09-16
Posty: 19
Punktów :   

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

Offline

 

#4 2011-09-28 16:31:36

 DraX

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

24782244
Zarejestrowany: 2011-09-08
Posty: 76
Punktów :   
Pojazd: Romet Router WS 50
Wiek: 15

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

powinien pasowac ale wiesz jak zakladasz 125 to nie masz papierow


http://img28.imageshack.us/img28/9168/ubws50.png

Offline

 

#5 2011-09-28 21:14:55

 kieterman

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-12
Posty: 2023
Pojazd: Romet Zetka 125
Wiek: 17

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

bez problemu wejdzie tylko jak zrobisz przegląd to od razu stracisz ważność dowodu rej. na 50ccm ... radze rozważnie przemyśleć decyzje


http://img407.imageshack.us/img407/844/kieterman.png

Offline

 

#6 2011-09-29 02:19:52

krucjusz

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2011-09-16
Posty: 19
Punktów :   

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

A nie będzie trzeba nic przerabiać? Linka obrotomierza będzie pasowała? Uchwyty silnika? Chodzi mi o to by nie ingerować w ramę. Układ wydechowy?. Cylinder dłuższy. Jakie spalanie tego silnika?

Ostatnio edytowany przez krucjusz (2011-09-29 02:22:09)

Offline

 

#7 2011-09-29 15:05:10

 kieterman

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-12
Posty: 2023
Pojazd: Romet Zetka 125
Wiek: 17

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

Spalanie do 3.0L , w ramę nie musisz ingerowac bo na tym co sie silnik trzyma ( 50ccm ) jest takie samo jak w 110 . Możesz mieć problem tylko z tym , że culinder jest dłuższy i może rura wydechowa być troszkę za krótka i nie sięgnie do tego chwytaka co trzyma rurę przy ramie ....


http://img407.imageshack.us/img407/844/kieterman.png

Offline

 

#8 2011-09-29 16:50:30

 tiger457

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Skąd: łęczyca
Zarejestrowany: 2011-05-14
Posty: 46
Punktów :   -1 
Pojazd: ...
Wiek: 13

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

DraX napisał:

powinien pasowac ale wiesz jak zakladasz 125 to nie masz papierow

WTF?! na przegląd można silnik 49cm3 założyć


CBR-Całkowity Brak Rozumu

Offline

 

#9 2011-09-29 18:02:02

 Moto

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-06-17
Posty: 341
Punktów :   
Pojazd: Romet Router Ws 50

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

tiger457 napisał:

DraX napisał:

powinien pasowac ale wiesz jak zakladasz 125 to nie masz papierow

WTF?! na przegląd można silnik 49cm3 założyć

tiger457 - masz jeszcze sieczkę w głowie, to przynajmniej nie rób sieczki innym.


http://img28.imageshack.us/img28/9168/ubws50.png
Przebieg: ~6.000km

Offline

 

#10 2011-09-29 20:09:18

 Cysio

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

32988342
Skąd: Inowroclaw
Zarejestrowany: 2011-05-15
Posty: 61
Punktów :   
Pojazd: Romet Router ws 50 Bashan 250
Wiek: 14

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

ten silnik 125 wchodzi na luzie i (co dziwne) silnik nie jest dużo większy tylko trzeba zminić kosz cewkowy i magneto

Offline

 

#11 2011-09-29 22:43:22

marcedam

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2011-08-18
Posty: 23
Punktów :   

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

Jak odbierałem swojego WS50 to w serwisie stał właśnie jeden z silnikiem 110. Nie wiem czy to kwestia mechanika/złego montażu/kierowcy, ale motocykl miał przejechane tylko 250 km a już rozciągnął łańcuch tak, że nie dało się go naciągnąć, coś tam w elektryce się spaliło, od wibracji odpadł jeden podnóżek i linka prędkościomierza plus jeszcze szybko luzowały się śruby mocujące silnik. Tyle mi powiedział człowiek który to składał. Aha, rura wydechowa zawadza o ramę i trzeba trochę rzeźby aby pasowała - choć mocowania pasują.

Offline

 

#12 2011-09-29 23:00:41

 Slawkowski

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2011-03-10
Posty: 2842
Punktów :   26 
Pojazd: Zetka+,K125,C5 2.0 HDi,Qubo1.3
Wiek: 41
WWW

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

tiger457 napisał:

DraX napisał:

powinien pasowac ale wiesz jak zakladasz 125 to nie masz papierow

WTF?! na przegląd można silnik 49cm3 założyć

Ode mnie za taką "radę" dostajesz "-", kolejna tego typu zostanie nagrodzona warnem.

Offline

 

#13 2011-09-30 19:41:58

 Cysio

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

32988342
Skąd: Inowroclaw
Zarejestrowany: 2011-05-15
Posty: 61
Punktów :   
Pojazd: Romet Router ws 50 Bashan 250
Wiek: 14

Re: [Pytanie] Silnik 110 cc

marcedam napisał:

Jak odbierałem swojego WS50 to w serwisie stał właśnie jeden z silnikiem 110. Nie wiem czy to kwestia mechanika/złego montażu/kierowcy, ale motocykl miał przejechane tylko 250 km a już rozciągnął łańcuch tak, że nie dało się go naciągnąć, coś tam w elektryce się spaliło, od wibracji odpadł jeden podnóżek i linka prędkościomierza plus jeszcze szybko luzowały się śruby mocujące silnik. Tyle mi powiedział człowiek który to składał. Aha, rura wydechowa zawadza o ramę i trzeba trochę rzeźby aby pasowała - choć mocowania pasują.

U mnie nie ma takich przypałów (odpukać) wszystko cacy chodzi i wszystkie 50 i 125 (skutery) nie mają szans

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
cafe local money lenders zamek noclegi strony internetowe rekultywacja jezior