Ogłoszenie

#1 2012-05-12 16:15:02

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

[Problem] Nie działająca iglica

Witam, dzisiaj mój router zaczął się dławić. Wykluczyłem paliwo, zatkana rurke paliwową itd. została iglica. Ta złota iglica lata jak chcę, a ta srebrna rurka stoi w miejscu jakby coś ją blokowało. Tak jak na zdj.
http://img834.imageshack.us/img834/6286/p1040072n.jpg

Na tej złotej iglicy jest taki metalowa mała obręcz, myślałem, że powinna ona być pod tymi  jakby 2 metalowymi końcówkami ale jest za mało miejsca żeby ją wepchnać

Ostatnio edytowany przez kulka123 (2012-05-12 16:15:31)

Offline

 

#2 2012-05-12 17:36:27

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

kulka123 napisał:

Na tej złotej iglicy jest taki metalowa mała obręcz, myślałem, że powinna ona być pod tymi  jakby 2 metalowymi końcówkami ale jest za mało miejsca żeby ją wepchnać

Bo tak powinno być, zapewne iglica wyskoczyła ci spod tej blokady (chociaż nie wiem jakim cudem)  bo widzę że właśnie ta blokada jest delikatnie wygięta. Póżniej wyjmij iglicę następnie blokadę (możesz ją przy okazji naprostować) . Po prostu zamień je kolejnością. Jak będziesz skladał to pamiętaj aby ten cały "tłoczek" był odpowiednio odwrócony, jak będziesz go wkładał do gaźnika.

Ostatnio edytowany przez Klusek (2012-05-12 18:03:18)

Offline

 

#3 2012-05-12 18:55:36

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Nie wiem dokładnie co zrobiłem ale chyba tak:
Przełożyłem tą obręcz najpierw przez ten srebrny drut, potem pod iglicę i niby się trzymało. Odpaliłem. Wolne obroty trzyma, nawet się przejechałem z 20-30 metrów ale znów zgasł, nie wiem kurde co zrobiłem.
BTW, a ten tłoczek to jakbyś mógł mi wytłumaczyć gdzie się znajduję bo nie wiem o który Ci chodzi. ;d

Offline

 

#4 2012-05-12 18:57:58

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

No chodzi mi o to czarne ta całość w której trzyma się iglica. Bo kiedyś przy skuterze 2T włozyłem odwrotnie i nie chciał jeździć.

Offline

 

#5 2012-05-12 19:04:13

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Aha, a wiesz jak ma być ustawiony? I jakbyś mógł mi jeszcze raz opisać ten mechanizm działania tego, tzn co podnosi iglice itd., albo po prostu od początku co i jak mam na początku założyć bo się kurde pogubiłem.


''Bo tak powinno być, zapewne iglica wyskoczyła ci spod tej blokady (chociaż nie wiem jakim cudem)  bo widzę że właśnie ta blokada jest delikatnie wygięta. Póżniej wyjmij iglicę następnie blokadę (możesz ją przy okazji naprostować) . Po prostu zamień je kolejnością. Jak będziesz skladał to pamiętaj aby ten cały "tłoczek" był odpowiednio odwrócony, jak będziesz go wkładał do gaźnika."

To w takim razie co porusza iglicę do góry? I jeszcze, ten srebrny drut to on ma tam podczas kręcenia manetką cały czas być nieruchomy i tylko się chować do przewodu czy jak?

Ostatnio edytowany przez kulka123 (2012-05-12 19:05:41)

Offline

 

#6 2012-05-12 19:11:16

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Który drut?

Offline

 

#7 2012-05-12 19:14:39

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Tzn nie drut, tylko ta linka gazu. ta srebrna.
A ta blokada też musi być odpowiednio ustawiona?

Ostatnio edytowany przez kulka123 (2012-05-12 19:16:48)

Offline

 

#8 2012-05-12 19:19:06

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Aha to powiem ci tak: linka gazu jest przyczepiona do tego "tłoczka" o którym mówiłem do tego czarnego. I jak przekręcasz manetkę podnosi ten tłoczek razem z iglicą do góry. Mówiłem też że ten tłoczek da się włożyć odwrotnie (przekręcając o 180 stopni) sprubuj go przekręcać, może to coś da. A i na który rowek założyłeś ten pierścień na iglicy? Możesz popróbować też z różnym ustawieniem na iglicy.

Ostatnio edytowany przez Klusek (2012-05-12 19:21:50)

Offline

 

#9 2012-05-12 19:21:08

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Aha, Ty mówisz o tym tłoczku co jest przyczepiony na końcu tej linki ?

Offline

 

#10 2012-05-12 19:25:22

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Tak, jeśli się nie mylę, linka powinna iść bardziej z lewej strony tłoczka gdy jest załżony do gaźnika.

Ostatnio edytowany przez Klusek (2012-05-12 19:26:49)

Offline

 

#11 2012-05-12 19:26:34

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Pokombinuje później. Jbc to napisze potem

Offline

 

#12 2012-05-12 19:28:33

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Ok najlepiej by było ustawiać to na cieplym silniku czy wogóle jakoś chodzi. Jeśli uda ci się go rozgrzać.

Offline

 

#13 2012-05-12 19:53:21

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Chodzi tylko na wolnych obrotach. No to podsumowójąc, tą blokadę daję tylko pod iglicę, nie zahaczając o linke gazu? Bo i tak próbowałem, że włożyłem w tą blokadę linke od gazu.

Offline

 

#14 2012-05-12 21:09:33

Klusek

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-01-14
Posty: 696
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Nie wiem czy to robi jakąś różnicę, ale u mnie linka nie przechodzi przez tę blokadę.

Offline

 

#15 2012-05-12 22:39:44

kulka123

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-07-30
Posty: 118
Punktów :   

Re: [Problem] Nie działająca iglica

Wiem, już próbowałem na różne sposoby... Ale nadal nic. W ogóle nie chcę odpalić. Czy może to być spowodowane tym, że zostawiłem Go na całą noc na parkingu gdzie do nastepnego dnia popołudniu padał deszcz i jakieś zwarcie? I trzeba poczekać czy coś w tym stylu?. Nawet teraz zmieniłem moduł na nowy, bo dostałem nowy który miałem załozyć po dotarciu. Nawet już odpala ale nie trzyma wolnych obrotów.
Jeżeli macie jeszcze jakieś sugestie co może być nie tak to proszę o pomoc.
AHA, najważniejsze nie piszcie żadnych tekstów typu może ktoś zakręcił kranik paliwa czy coś. Jeszcze raz powtarzam. Nie ma żadnych przeciętych kabli, gaźnik nawet próbowałem regulować, moto włączone, na ssaniu również próbowałem, z kopki i na pycha. JEST ISKRA!!

Ostatnio edytowany przez kulka123 (2012-05-12 22:40:13)

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
https://wagrowiec.szamba-betonowe360.pl www.akademiaversum.pl Prawnik Poznań Podnośnik koszowy Poznań top seo blog