Ogłoszenie

#46 2012-08-22 11:42:10

 Moto

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2011-06-17
Posty: 341
Punktów :   
Pojazd: Romet Router Ws 50

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

gaźnik pewnie do regulacji, stukanie może zawory ale już przy 700 km ?


http://img28.imageshack.us/img28/9168/ubws50.png
Przebieg: ~6.000km

Offline

 

#47 2012-08-22 11:47:35

 goth666

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: male miasto kolo wsi Warszawa
Zarejestrowany: 2011-12-25
Posty: 317
Punktów :   
Pojazd: Czarna zetka 72 ccm :) 14/38
Wiek: 25 ale dziad stary ze mnie xD

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

tak samo bylo wlasnie po kupnie po jakis 200 km nie bylo juz stukow w silniku i obroty dzialaly normalnie (gaznika nie regulowalem obroty tylko)


KIEROWCY MOTOROWEROW = DAWCY ORGANOW W WERSJI DEMO xD

POLECAM ZMIANE CYLKA NA 72

Offline

 

#48 2012-08-22 12:25:10

 Slawkowski

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2011-03-10
Posty: 2842
Punktów :   26 
Pojazd: Zetka+,K125,C5 2.0 HDi,Qubo1.3
Wiek: 41
WWW

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

goth666 napisał:

Slawkowski napisał:

Wymień sobie olej sam.

no to tak wychodzi na to ze musze robic u nich przeglady za 50 zeta, wylewac ich olej, i wlewac swoj jaki ten olej bedzie najlepszy bo widze ze tu rozne lejecie i gdzie sie tam odkreca zeby ten olej wylac, wlac to wiem gdzie sie odkreca i ile w sumie mam jego wlac

Masz "stary dziadzie" w Poradnikach -> [Poradnik] Wymiana oleju silnikowego. i nie ma co dalej ciągnąć OT.

Offline

 

#49 2012-08-22 13:58:18

darelo12

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2012-07-01
Posty: 103
Punktów :   -1 

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

siema. dzisiaj odpalilem motorek, musiałem znowu wyregulować gaznik, teraz elektroda ma taki kawowy z mlekiem kolor. ku mojemu zdziwieniu od samego początku miałem świece NGK C7HSA mam pewne obawy, gdyż jak bawiłem się gaznikiem z tlumika leciał czarny dym, ledwo go było widać ale byl. teraz już go nie ma ale czuje taki dziwny zapach, i obawiam się ze to olej paruje ;( z tego co mi się wydaje to moc jest taka sama.

Offline

 

#50 2012-08-22 14:47:21

 Slawkowski

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: Gorzów Wlkp.
Zarejestrowany: 2011-03-10
Posty: 2842
Punktów :   26 
Pojazd: Zetka+,K125,C5 2.0 HDi,Qubo1.3
Wiek: 41
WWW

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

Przy regulacji może trochę przykopcić. Kolor świecy masz OK.

Offline

 

#51 2012-08-22 16:26:32

darelo12

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2012-07-01
Posty: 103
Punktów :   -1 

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

myślę ze jest ok, ale mam kolejny problem . dzisiaj zacząłem słyszeć jakies stukanie w okolicy cylindra

Offline

 

#52 2012-08-22 17:17:10

 radimir2

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: Pomorskie
Zarejestrowany: 2012-06-30
Posty: 263
Pojazd: Aston|RometKomar|Fabia
Wiek: 18

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

zawory do regulacji

Offline

 

#53 2012-08-22 18:02:44

 rafal0298

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Zarejestrowany: 2012-04-28
Posty: 759
Punktów :   
Pojazd: Zetka 50+

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

darelo12 napisał:

myślę ze jest ok, ale mam kolejny problem . dzisiaj zacząłem słyszeć jakies stukanie w okolicy cylindra

Poradnik jeśli byś nie wiedział jak się reguluje ---------------->>>>>>>>>>> http://www.zetka50.pun.pl/viewtopic.php?id=2216


Moc jest bogiem,Prędkość nałogiem,Freestyle zabawą a Tuning podstawą !!!

Offline

 

#54 2012-08-22 18:57:15

darelo12

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2012-07-01
Posty: 103
Punktów :   -1 

Re: [PYTANIE] Brak mocy ?

Jednak zauważam ten brak mocy. Jeżeli silnik jest w miarę chlodny, np po godzinie postoju, to czuć tego kopa, ale jak już się dobrze rozgrzeje, to moc spada i już troche do d* sie jeździ. Co to może być ? Głowica na pewno nie jest pęknięta bo nie ma przedmuchów.

Ostatnio edytowany przez darelo12 (2012-08-26 00:27:22)

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
blog.pozyczkabez.pl kantor rzeszów soda kaustyczna wrocław Zakładanie firm