Ogłoszenie

#1 2014-03-19 17:07:40

Fluter

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2014-03-19
Posty: 14
Punktów :   

[Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Witam ponownie tym razem na komputerze.
Problem polega na tym że po przejechaniu około 2 km w błotnistej i mokrej trasie nagle wszedł sam na wysokie obroty i odruchowo go zgasiłem,
po odczekaniu chciałem go zapalić i nic cisza. Po powrocie do domu odkręciłem górę gaźnika i sprawdziłem czy się nie zacina i wszystko było dobrze a nadal nie palił a jak już zapalił to wchodził na wysokie obroty. I teraz nasuwa się pytanie w czym może być problem?
Pokazałeś, że potrafisz, zdjemuje jednego warna 1/3.

Offline

 

#2 2014-03-19 17:19:29

 marcint6070

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: PKR
Zarejestrowany: 2013-02-03
Posty: 1019
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka 50 i Romet Kadet
Wiek: 15

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Regulacja gaznika.


Wielka jest moja ambicja, nie wyprzedzi mnie policja
-----MACCA SQUAD-----
Przebieg: 13340 km

https://www.youtube.com/watch?v=71A4P9pR8Sk   2 x zetka 50 i gb street ...Pierwsza produkcja

Offline

 

#3 2014-03-19 17:19:55

 HIMLU

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

40131708
Skąd: Długomiłowice
Zarejestrowany: 2012-04-05
Posty: 1601
Punktów :   24 
Pojazd: Romet Zetka 125 / Wsk M06-64

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Widzisz jednak się da
Dobrze wkręciłeś tą górę ?
Iglica dobrze weszła do tego otworu ?

Offline

 

#4 2014-03-19 17:23:43

Fluter

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2014-03-19
Posty: 14
Punktów :   

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Da się z telefonu pisałem więc wyszło jak wyszło
Iglica dobrze wpada sprawdzałem.
A linka jakoś dziwnie chodzi i manetka. Musi być jakoś przymocowana ta linka?

Offline

 

#5 2014-03-19 17:25:54

 GuMiS

http://i.imgur.com/rGxTz7E.png

Skąd: NBA, NO, WOS, BSI
Zarejestrowany: 2011-08-08
Posty: 3380
Punktów :   28 
Pojazd: Romet Z150
Wiek: 19

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

http://fabrykamemow.pl/uimages/services/fabrykamemow/i18n/pl_PL/201402/1392410163_by_darkkmen_500.jpg?1392410163

Linka nie zagina się gdzieś, nie naciąga? Sprobój odpalić i ruszać linką, skoro przepustnica działa to powinno być ok, sprawdź też czy śrubka od regulacji obrotów jest


Ciągle się przemieszczam,
uciekam przed słońcem i deszczem,
jeżdżę, nie wiem kiedy skończę nareszcie,
gdzie mieszkam, gdzieś tam w jakimś mieście,
jak królewna śnieżka za siedmioma, w swym królestwie.

Offline

 

#6 2014-03-19 17:27:18

Fluter

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2014-03-19
Posty: 14
Punktów :   

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Można GuMiS

Offline

 

#7 2014-03-19 17:28:40

 marcint6070

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: PKR
Zarejestrowany: 2013-02-03
Posty: 1019
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka 50 i Romet Kadet
Wiek: 15

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Mi sie w ciagu 10 minut jazdy gaznik rozregulowal. Niekiedy jestem zdziwiony ta technologia.


Wielka jest moja ambicja, nie wyprzedzi mnie policja
-----MACCA SQUAD-----
Przebieg: 13340 km

https://www.youtube.com/watch?v=71A4P9pR8Sk   2 x zetka 50 i gb street ...Pierwsza produkcja

Offline

 

#8 2014-03-19 17:30:12

Fluter

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2014-03-19
Posty: 14
Punktów :   

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Jak by nie patrzeć to chińczyki nie jakieś wypasione maszyny z wtryskami sterowanymi komputerowo:P

Offline

 

#9 2014-03-19 17:32:14

 marcint6070

http://i.imgur.com/5lRhRyE.png

Skąd: PKR
Zarejestrowany: 2013-02-03
Posty: 1019
Punktów :   
Pojazd: Romet Zetka 50 i Romet Kadet
Wiek: 15

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

No nie ale niekiedy ta techonolgia jest lepsza od tego AM6


Wielka jest moja ambicja, nie wyprzedzi mnie policja
-----MACCA SQUAD-----
Przebieg: 13340 km

https://www.youtube.com/watch?v=71A4P9pR8Sk   2 x zetka 50 i gb street ...Pierwsza produkcja

Offline

 

#10 2014-03-19 17:35:06

Fluter

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2014-03-19
Posty: 14
Punktów :   

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Też prawda

Offline

 

#11 2014-03-20 15:28:02

Fluter

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2014-03-19
Posty: 14
Punktów :   

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Witam.
Złapałem chwile czasu rozkręciłem przeczyściłem gaźnik i wszystko było okay a ws tak samo nie pali albo wchodzi na max obroty sprawdziłem nasmarowałem linkie i tez chodzi delikatnie ale jakoś manetka dziwnie chodzi delikatnie a na końcu tylko słychać jak podnosi igłę w gaźniku może to jej wina co sądzicie.
A i jeszcze ta linka  powinna pod zbiornikiem jakoś być przymocowana i do czego jest taka krótka guma na niej?

Offline

 

#12 2014-03-30 10:52:56

Fluter

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Zarejestrowany: 2014-03-19
Posty: 14
Punktów :   

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

Rozwiązałem.
Tam gdzie jest sprężyna w gaźniku i iglica okręciła się i naciągnęła linkę wystarczyło rozebrać przedmuchać i włożyć.
Dziękuję za pomoc.

Offline

 

#13 2014-04-06 11:49:28

 maciek

http://i.imgur.com/YzRVJ7Y.png

Skąd: mielec
Zarejestrowany: 2012-01-13
Posty: 29
Punktów :   
Pojazd: router ws 50
Wiek: 17

Re: [Problem]Wysokie obroty/Nie pali

mialem to samo wpusc troche oleju do panceza linki gazu

Offline

 
Liczniki

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.zetka50.pun.pl